Παιδιατρικό Κέντρο Υποστήριξης Ακοής

Γνωρίζοντας ότι κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και λαμβάνοντας υπόψη το ευαίσθητο της ηλικίας τους , αντιμετωπίζουμε το καθένα με βάση τη δική του ψυχοσύνθεση και τις δικές του ανάγκες. Φροντίζουμε να του δώσουμε τα «εργαλεία» ώστε το ίδιο το παιδί να ρυθμίζει την καθημερινότητά του και όχι η βαρηκοΐα του.

Έχουμε δημιουργήσει το Παιδιατρικό μας Κέντρο ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των παιδιών με δυσκολίες ακοής για βοήθεια και υποστήριξη. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε έξυπνες λύσεις λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη έκφρασης της μοναδικής προσωπικότητας του κάθε παιδιού.

Ο Ακοοολόγος (MSc in Audiology – University of Southampton) Θεοδώρου Αλέξης θα σας ενημερώσει για όλες τις κατάλληλες παιδιατρικές λύσεις που αφορούν το παιδί σας.
Η ανάπτυξη του λόγου αποτελεί μια σημαντική συνιστώσα της ανάπτυξης ενός παιδιού. Προκειμένου η ομιλία του να αναπτυχθεί φυσιολογικά, χρειάζεται να δεχτεί τα κατάλληλα ακουστικά ερεθίσματα. Στην περίπτωση μιας μόνιμης βαρηκοΐας στην παιδική ηλικία, μπορεί να επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό η ικανότητα ομιλίας. Γι’ αυτόν το λόγο απαιτείται η έγκαιρη παρέμβαση σε αυτό το αναπτυξιακά κρίσιμο στάδιο ενός παιδιού.

Έχει αποδειχθεί ότι χωρίς τη χρήση REMs, το ποσοστό σωστών ρυθμίσεων κυμαίνεται από 29% έως 36%, ενώ με τη χρήση REMs το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82% με 83% [(Aazh & Moore, 2007), (Aazh, Moore & Prether, 2012)]. Αυτό έχει σαν επακόλουθο την καλύτερη κατανόηση της ομιλίας.

Μιλώντας στα παιδιά για τα ακουστικά βαρηκοΐας

Θέλοντας να προσεγγίσουμε τα παιδιά και να τους μιλήσουμε για τα ακουστικά βαρηκοΐας μέσα από το δική τους προοπτική για τον κόσμο δημιουργήσαμε μια ιστορία “Ο Άκης & τα cool Ακουστικά του” με σκοπό να κάνουμε το θέμα πιο προσιτό στους μικρούς μας φίλους. Αν θέλετε μπορούμε να σας την αποστείλουμε ταχυδρομικώς.

kids-img-akis

Παροχές Παιδιατρικού Κέντρου

Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση των δυσκολιών ακοής.

Επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας

Επιλογή των κατάλληλων ακουστικών και αξεσουάρ για κάθε ηλικία.

Μελλοντική υποστήριξη

Υποστήριξη για επαναρρυθμίσεις ακουστικών.

Τι είναι σημαντικό για τους γονείς

Για τους γονείς είναι πολύ σημαντική η γλωσσική ανάπτυξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των παιδιών τους. Εφόσον εμπιστευτούν τη χρήση ακουστικών βοηθημάτων, η βαρηκοΐα πλέον δε θα λειτουργεί ανασταλτικά στη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Τι είναι σημαντικό για τα παιδιά

Για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται ότι μπορούν να συμμετέχουν και να ανταποκρίνονται στα ίδια πράγματα με τους συνομηλίκους τους. Εφόσον η χρήση ακουστικών βοηθημάτων τα βοηθήσει να εξασφαλίσουν τα παραπάνω, τότε το παιδί θα μπορέσει να γίνει πιο εξωστρεφές, να αποδεχτεί και να χειριστεί καλύτερα τη βαρηκοΐα του.

Επισκεφθείτε το Παιδιατρικό Ακοολογικό μας Κέντρο

Στο “Θεοδώρου kids” έχουμε διαμορφώσει ένα περιβάλλον με τις κατάλληλες υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να προσφέρουμε εξειδικευμένες μετρήσεις και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε κάθε παιδί.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επιλέξτε το γραφείο που σας εξυπηρετεί. Καλέστε μας τώρα!

Σύνταγμα
Σύνταγμα

ΚΛΗΣΗ

Γλυφάδα
Γλυφάδα

ΚΛΗΣΗ

Καλλιθέα
Καλλιθέα

ΚΛΗΣΗ

Παγκράτι
Παγκράτι

ΚΛΗΣΗ